Zijn er verbeterpunten in de openbare ruimte, bijvoorbeeld het onderhoud van het straatwerk, hoeveelheid zwerfafval, overhangend groen, verkeersproblemen? Zaterdag 6 november jongstleden was hier aandacht voor tijdens een ‘Kijk in mijn Wijk’ in deelwijk De Donken en De Weiden. Buurtadviseur Lianda de Vos, wethouder Harry van Rooyen, leden van onze Wijkraad, onze wijkagent en mensen van het groenbeheer liepen samen door de wijk. Bewoners konden vooraf aandachtspunten aanleveren of zelf meelopen.

De Weiden
Fietsenoverlast, rommel, hangjongeren in Winkelcentrum De Bunders, het vuil achterlaten bij de glasbakken, dat zijn punten die jaarlijks terugkomen. Deze problemen zijn ook bij de gemeente bekend en daar is aandacht voor.
Verder werd onder andere gesproken over een missende glijbaan in een speeltuintje, ontevredenheid over de verzorging van het openbaar groen, te hard rijdende auto’s en onveiligheid/verlichting in het Bunderspark.
De wijkraadleden uit De Weiden wilden ook graag de positieve punten in de wijk laten zien en namen de delegatie van de gemeente mee naar het Skatepark, dat gerust een succes genoemd mag worden. Vervolgens bekeken we het fietstunneltje, dat is opgesierd met prachtige graffitikunst en op de terugweg werd een blik geworpen op het groenproject in eigen beheer ‘Groene Weiden’, een mooi burgerinitiatief.

De Donken
Na de middag was deelwijk De Donken aan de beurt. Naar aanleiding van een vraag van een bewoner over te weinig parkeerplaatsen en overlast van (vogel)poep werd de situatie ter plekke bekeken. Een ander punt dat werd aangedragen was dat op sommige plekken erg veel bedrijfsbussen geparkeerd staan. Zaak is dan andere bewoners en zéker de hulpdiensten genoeg ruimte hebben om te passeren.
Een straat vol geparkeerde auto’s…, dat bevordert de doorstroming niet, maar maant wel tot voorzichtigheid. Moet zo’n situatie al dan niet aangepast, dat punt wordt uitgebreid besproken. Onderweg sluiten nog bewoners uit De Donken aan, die aandacht vragen voor groenproblemen.

Soms is een duidelijke uitleg van de verantwoordelijke voldoende om begrip te kweken bij een bewoner, in andere gevallen zal buurtadviseur Lianda de Vos de problematiek intern doorspelen. De Wijkraad wordt op de hoogte gehouden van de voortgang en dit tzt publiceren.

Notabene:
Meldingen in de openbare ruimte hoeven niet te wachten op een Kijk in mijn wijk. Een probleem kan direct worden gemeld aan de gemeente. Dit kan via de telefoon: 14 0413, het invullen van een melding op de website van de gemeente of de Mijngemeenteapp.

2021 nov KinW 4 2   2021 nov KinW 4 1

2021 nov KinW 5   2021 nov KinW 2 2