Vuurwerkvrije zones? Graag uw mening

Vuurwerkvrije zones? Graag uw mening

De Gemeente Meierijstad wil graag weten of er in wijken of buurten behoefte is aan vuurwerkvrije zones. Het gehele bericht van de Gemeente treft u onder onze oproep aan.

OPROEP
Wijkraad De Bunders wil graag weten of bewoners van de Bunders, of deelwijken hiervan (Laren, Donken, Weiden en Velden) behoefte hebben aan een vuurwerkvrij zone.
Reageer snel!

Voor de juiste en snelle verwerking van de reacties zijn wat regels van toepassing:
-Reageer alleen als je vóór een vuurwerkvrije zone bent.
-Geef duidelijk aan waar: *Een deelwijk (Laren, Donken, Weiden of Velden)
*De hele wijk De Bunders
-Reageer voor 11 november aanstaande via Facebook of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Onderstaand de informatie van de Gemeente Meierijstad:
“Afgelopen Oud op Nieuw zijn met redelijk succes enkele vuurwerkvrije zones, met name ronde enkele dierenparken, ingericht. Komend Oudejaarsnacht wil Gemeente Meierijstad daar graag een vervolg aan geven.

Vuurwerkvrije zones of vuurwerkverbod
Op dit moment wordt onderzocht of in Meierijstad ‘vuurwerkvrije zones’ worden ingesteld. In het licht daarvan vraag de Gemeente aan de wijk- en dorpsraden de behoefte daaraan in de wijken en buurten te peilen. Voorstellen kunnen alleen in behandeling worden genomen indien er aantoonbaar voldoende draagvlak is.

Uitvoering
Indien een vrije zone geldt, dan verzorgt de gemeente alleen de levering en plaatsing van bebording.
Uitgangspunt is dat de controle door de inwoners van de buurt gebeurt, echter zonder dat hiervoor handhavingscapaciteit van politie en boa’s beschikbaar is. Wel geldt het standpunt dat bij excessen handhavend wordt opgetreden.

Uitgangspunten
Voor de juiste beeldvorming en verwachtingen over het effect van een vuurwerkvrije zone is de onderstaande uitleg van belang.

1. Afsteken van vuurwerk is wettelijk beperkt in een tijdvak, te weten tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur;
2. Buiten die tijden is het wettelijk verboden vuurwerk af te steken en kan daarop gehandhaafd worden;
3. Dit houdt in dat een vuurwerkvrije zone dus alleen een ‘extra’ maatregel is binnen het tijdvak: 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur;
4. De omgeving van dierenparken zal standaard in de uit te vaardigen regeling worden opgenomen.
5. Geef aan binnen welk gebied u een vuurwerkvrije zone wilt inrichten en hoeveel verbodsborden u nodig heeft
6. Geef aan wie de aanvrager is, voorzien van naam, adres en telefoonnummer ( hier worden gezamenlijk verder afspraken meegemaakt)”