Hondenlosloopveld aan de Distellaar

hondenlosloopveld 1Hondenlosloopveld aan de Distellaar: beukenhaagjes geplant.

Zaterdag 7 november was het zover. Onder leiding van René Surminski werd begonnen met de aanleg van de omheining van het hondenlosloopveldje. Om 10.00 uur werd gestart met het graven van een sleuf waar de palen met ijzerdraad en de beukenhaagjes in moesten komen. Dat hoefde gelukkig niet met de hand, maar er kon gebruik worden gemaakt van een mini graafmachine. Naast René waren een aantal omwonenden, mensen van de zorgboerderij Erp en van de (Deel)wijkraad aanwezig, die een handje mee hielpen. Jammer dat een aantal omwonenden zich op het laatste moment heeft moeten afmelden.
Omwonenden hadden gezorgd voor de koffie, thee en de catering voor tussen de middag, plus ’s middags een drankje met koeken. Allemaal prima geregeld.
Ondanks de vele handen waren bij het donker worden de werkzaamheden nog niet helemaal afgerond. Maandag is er nog doorgegaan en het laatste zand is dinsdag van de stoep geschept. Net op tijd, want tot ieders verbazing kwam woensdag een fotoauto (zoals o.a. google streetview gebruikt) langs en maakte een extra rondje om het veld.

De ingang is ruim 3 meter, want de grasmaaimachine moet er doorheen kunnen. Met behulp van waslijnen is het veldje af te sluiten, althans dat is de bedoeling, maar of iedereen, die zijn hond daar uitlaat, zich daaraan houdt? Door goed te snoeien zullen de beukenhaagjes vooral in de breedte snel uitlopen en zo een dichte haag gaan vormen.

Tot nu toe zijn er veel positieve reacties. Duidelijkheid waar wel en niet ruimplicht is, is heel belangrijk.

René wil alle vrijwilligers hartelijk bedanken.

hondenlosloopveld 2